top of page

Ons verhaal

Schermafbeelding 2022-03-28 om 18.08.25.png

De Landouw is een tuinbouwbedrijf in De Glind, een klein dorp in de gemeente Barneveld. We zijn in 2019 gestart met de productie van biologische groenten.

Mijn naam is Frank van den Berg. Na een opleiding op de HAS ben ik bij een kleinschalige boerderij aan het werk gegaan en daar kwam ik in aanraking met biologisch telen. Ik werd enthousiast van het werken met de natuur en groenten in het bijzonder. Het blijft bijzonder hoe krachtig de natuur is en hoeveel zij ons geeft. Na een heel aantal jaren ervaring opdoen kwam de kans om in De Glind grond te pachten. Mijn vrouw Simone en ik ervaren dat dit niet zomaar op ons pad is gekomen en we hebben besloten een tuinbouwbedrijf te starten.

Onze producten zijn biologisch gecertificeerd en verkrijgbaar in de streek rondom De Glind. De groenten liggen bij diverse retailbedrijven (winkels en marktkramen) en wij leveren aan een groothandel. Ons doel is om de volledige productie dichtbij af te zetten en zoveel mogelijk mensen in contact te laten komen met onze mooie producten.

Sinds de zomer van 2021 kunnen particulieren onze groenten kopen in de kraam bij ons bedrijf. Wij zorgen voor een volle kraam met een mooi assortiment. De kraam staat tegenover de ingang van het zwembad en is goed bereikbaar. 

Het eerste zaadgoed zit in de grond en we zijn vanaf half maart begonnen met het inplanten van biologisch plantgoed, wat betekent dat we vanaf begin mei onze eerste groenten kunnen aanbieden.

 

Verder zijn er plannen voor een webshop, zodat we de groenten in de toekomst ook in omliggende dorpen via afhaalpunten kunnen aanbieden.

We vertellen graag over ons werk en hoe we hier ook de jeugd uit De Glind bij betrekken. U bent welkom om de tuinderij te komen bekijken!

Eet smakelijk en tot snel bij de Landouw!

Frank en Simone van den Berg

bottom of page